Pahare cu Tiramisu ♥

Deja am intrat în febra pregătirior pentru crăciun. Mai am o săptămână să pun toate lucrurile la punct și să vă mai dau și câteva idei dulci, simple și rapide.

Astăzi vreau să vă împărtășesc varianta mea de tiramisu. Este fără ouă și e perfectă pentru persoanele care nu suportă ideea de a le mânca crude. 😀

Ce am învățat eu:

  • Nu însiropați pișcoturile decât o secundă pe o parte și pe cealaltă.
  • Siropul de cafea trebuie să fie rece, altfel pișcoturile vor absorbi mai mult decât e necesar.
  • Cafeaua trebuie făcută la filtru sau trebuie să aveți grijă să nu rămână și zațul, dacă o faceți la ibric.
  • Se mănâncă a doua zi, chiar dacă e greu să vă abțineți. 😀
  • Aș fi pus și un pic de coniac în cafea dacă aveam.

Dacă aveți în casă păhărele de diferite dimensiuni le puteți folosi pentru a servi prăjitura direct în ele. Mie mi se pare cea mai simplă variantă.

Pentru a le pudra cu puțină cacao puteți folosi orice formă de biscuiți aveți în casă. Vor arăta și mai drăguț.

Vă las mai jos rețeta și modul de lucru și revin zilele următoare și cu alte idei. Spor la-ndulcit! 🙂


Ingrediente:

250g mascarpone

1 esență de vanilie

4 linguri rase de zahăr pudră

300ml cafea

1 pachet pișcoturi

Mod de lucru:

Se amestecă zahărul pudră cu mascarpone și cu esența de vanilie și se lasă de o parte.

Se înmoaie pișcoturile în cafeaua pe care o puteți completa cu apă, dacă nu vreți să fie intensă aroma.

Se pun 1-2 pișcoturi pe fundul unui pahar se completează cu cremă și se repetă procesul în funcție de cât de înalt este recipientul folosit. Important este ca ultimul strat să fie de cremă. 🙂

Se pudrează cu puțină cacao și se lasă în frigider până a doua zi.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *