Tartă raw-vegan cu ciocolată și fructe de pădure

Trebuie să recunosc că nu sunt fană a prăjiturilor raw. Pentru mine dulciurile clasice sunt cele mai bune. Alea în care pui ouă, unt și făină. Dar haideți să vă explic cum am ajuns să fac această tartă.

În liceu, am făcut parte dintr-un grup de fete, evident. Eram 4, una mai nebună ca cealaltă. Am făcut foarte multe tâmpenii împreună și avem la amintiri, că n-aș avea loc aici să vi le povestesc. De curând, am reușit să ne întâlnim în aceeași formulă, la o cafea și cum ne-a plăcut atât de mult revederea, am decis să continuăm și weekendul ăsta, la mine.

Eu am zis că trebuie să pregătesc ceva bun, că în primul rând îndulcești persoanele dragi, nu-i așa? Comanda a fost clară. Să fie cu ciocolată și dulce-acrișor. În primă fază m-am blocat, dar după ce m-am gândit un pic, am zis că fac tartă de ciocolată cu fructe de pădure, dar nu raw-vegan. :))

Însă, am trecut la varianta raw, în momentul în care am realizat că una din prietenele mele ține post. Trebuia să putem mânca toate.

Le-a plăcut foarte mult, ceea ce nu a putut decât să mă bucure. Nu eram atât de sigură, pentru că nu aveam experiență cu astfel de dulciuri, dar se pare că rezultatul a fost foarte bun.

Așa că, dacă sunteți fani raw-vegan sau țineți post și aveți poftă de dulce, vă recomand rețeta asta, dar vă anunț de înainte, că aveți nevoie de un blender foarte bun, cu lamela aproape de bază, ca să puteți obține consistența potrivită a blatului și a cremei. Și nu puneți toată cantitatea de ingrediente din prima, dacă nu vreți să vă enervați. 😀

Vă las mai jos toate detaliile. Spor la-ndulcit!

#iubescsăîndulcesc


Ingrediente:

Blat

225g curmale hidratate (30 de minute în apă fierbinte)

180g de fulgi de cocos

Cremă

280g curmale hiratate (30 de minute în apă fierbinte)

4 linguri cremă de cocos

3 avocado

6 linguri cacao

2 linguri miere

4 linguri zahăr pudră

2 lingurițe esență de vanilie

60ml ulei/ unt cocos

1/4 linguriță sare

Decor

1 caserolă mix fructe de pădure

250g capșuni

100g coacăze roșii

Mod de lucru:

Se amestecă ingredientele pentru blat și se bagă în blender, pe rând, câte o jumătate din cantitate, mixând până când obțineți o pastă groasă, omogenă.

Puneți folie alimentară în forma de tartă (24cm) și puneți compoziția de blat, presând cu degetele până când este întinsă uniform, pe toată suprafața. Puneți în frigider.

Pregătiți toate ingredientele pentru cremă. Avocado-ul vă sugerez să îl pasați înainte să îl amestecați cu celelalte ingrediente.

După ce sunt toate amestecate, puneți în blender câte o treime din compoziție și mixați până obțineți amestecul cremos.

Puteți folosi și alt ulei, dacă nu aveți de cocos. Eu am folosit de susan.

După ce ați mixat toate ingredientele, dați crema prin sită, dacă vreți să fie fină și nu vă deranjează “cocoloașele”.

Turnați crema peste blat și lăsați la frigider peste noapte.

Ornați cu fructe, din belșug și consumați cu poftă. 🙂

Sursă de inspirație: http://www.supernummy.com/chocolate-avocado-tart-vegan-no-bake-and-gluten-free/

P.S: Nu am reușit să fac poză la o felie, așa cum îmi propusesem, pentru că ne-am înfipt în ea direct, cu lingurițele. Nici nu am mai taiat-o. Am dovada :))

P.P.S: Am făcut și o tartă mai mică, pentru că mi-au rămas igrediente. 😀

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *