Rulouri cu scorțișoară

Dragilor,

Am revenit cu o nouă rețetă în cadrul campaniei Lurpak, care este MI NU NA TĂ!

Probabil că nu toată lumea vrea să frământe cozonaci de sărbători, așa că, vă propun o alternativă: rulourile cu scorțișoară.

Sunt pufoase și aromate și le puteți servi ca atare sau cu glazură și câteva nuci presărate. Puteți chiar să le schimbați și umplutura. Eu deja mi-am făcut planuri să le umplu Nutella sau cacao cu nucă sau chiar branză dulce și stafide.

În orice caz, o să vă placă și este o rețetă foarte versatilă, pe care o puteți adapta la ceea ce vă place vouă mai mult. 😀

Și pentru că nu vreau să vă rețin cu prea multe povești, vă las mai jos rețeta.

Spor la-ndulcit! 🙂

#jurnaldulce #craciunulmeritalurpak


Ingrediente

Aluat:

115g unt nesărat Lurpak

490g lapte cald

100 g zahăr

1 plic drojdie – 7 g

650g făină

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe rase de sare

Umplutură scorțișoară:

90g unt nesărat Lurpak

150g zahăr brun

2 linguri rase scorțișoară

Glazură:

80g unt nesărat Lurpak la temperatura camerei

120g zahăr pudră

4 linguri lapte

1 linguriță esență de vanilie

Mod de lucru:

Se pun într-un bol laptele cald (nu fierbinte), untul topit, zahărul și se presară peste drojdia. Se lasă 5 minute, apoi se încorporează cu o lingura de lemn 600g de făină și se lasă aluatul la dospit 30 de minute.

Între timp amestecați bine toate ingredientele pentru umplutură, până la omogenizare.

După cele 30 de minute se adaugă restul de făină, praful de copt și sarea și se frământă câteva minute, până când aluatul devine elastic și nelipicios. Puteți completa cu făină, dacă este nevoie.

Se întinde aluatul în foaie subțire, în formă de dreptunghi și se întinde umplutura peste, cu degetele (e cea mai bună variantă, credeți-mă 😁), încercând să acoperiți uniform, toată suprafața aluatului.

Tăiați fâșii de 20×4 cm, rulați-le și așezați-le într-o tavă de brioșe. Dacă nu aveți tavă de brioșe, le puteți pune într-o tavă de cuptor, înaltă, una lângă alta.

Le mai lăsați 30 de minute la dospit, apoi le coaceți la 170°C timp de o oră, mai mult sau mai puțin, în funcție de cuptor. Trebuie să capete o culoare maronie la exterior.

Lăsați-le să se răcească, dacă aveți răbdare și între timp, faceți glazura.

Mixați bine de tot ingredientele și turnați cu o lingură peste rulouri. Dacă glazura nu este suficient de lichidă, o puteți băga câteva secunde la cuptorul cu microunde.

Puteți presăra nuci, fructe uscate, sprinkles sau ce altceva vă mai place, pentru a vă bucura de aceste rulouri. 😊

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *