Rulouri cu scorțișoară

Dragilor,

Am revenit cu o nouă rețetă, care este MI NU NA TĂ!

Probabil că nu toată lumea vrea să frământe cozonaci de sărbători, așa că, vă propun o alternativă: rulourile cu scorțișoară.

Sunt pufoase și aromate și le puteți servi ca atare sau cu glazură și câteva nuci presărate. Puteți chiar să le schimbați și umplutura. Eu deja mi-am făcut planuri să le umplu cu Nutella sau cacao cu nucă sau chiar branză dulce și stafide.

În orice caz, o să vă placă și este o rețetă foarte versatilă, pe care o puteți adapta la ceea ce vă place vouă mai mult. 😀

Și pentru că nu vreau să vă rețin cu prea multe povești, vă las mai jos rețeta.

Spor la-ndulcit! 🙂

#jurnaldulce


Ingrediente

Aluat:

115g unt nesărat la temperatura camerei

490g lapte cald

100 g zahăr

1 plic drojdie – 7 g

650g făină

1 linguriță praf de copt

2 lingurițe rase de sare

Umplutură scorțișoară:

90g unt nesărat la temperatura camerei

150g zahăr brun

2 linguri rase scorțișoară

Glazură:

80g unt nesărat la temperatura camerei

120g zahăr pudră

4 linguri lapte

1 linguriță esență de vanilie

Mod de lucru:

Se pun într-un bol laptele cald (nu fierbinte), zahărul și se presară peste drojdia. Se lasă 5 minute, apoi se încorporează cu o lingura de lemn 600g de făină și se lasă aluatul la dospit 1h.

Între timp amestecați bine toate ingredientele pentru umplutură, până la omogenizare.

După o oră, se adaugă restul de făină, praful de copt și sarea și se frământă câteva minute, până când aluatul devine elastic și nelipicios, apoi se încorporează untul la temperatura camerei. Puteți completa cu făină, dacă este nevoie, dar cu câte 1 lingură rasă.

Aluatul rămâne un pic mai moale, așa că nu insistați cu făina în compoziție.

Mai lăsați-l 30 de minute la dospit și ajutați-vă de făină ca să-l întindeți în formă de dreptunghi.

Se amestecă ingredientele pentru umplutură până când obțineți o pastă, pe care o întindeți cu degetele (e cea mai bună variantă, credeți-mă 😁), încercând să acoperiți uniform, toată suprafața aluatului.

Tăiați fâșii de 3 cm lățime, rulați-le și așezați-le într-o tavă de cuptor, înaltă, una lângă alta.

Le mai lăsați 30 de minute la dospit, apoi le coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C timp de 40-50 de min, mai mult sau mai puțin, în funcție de cuptor. Trebuie să capete o culoare maronie la exterior.

Lăsați-le deoparte și faceți glazura.

Mixați bine de tot ingredientele și turnați cu o lingură peste rulourile calde.

Puteți presăra nuci, fructe uscate, sprinkles sau ce altceva vă mai place, pentru a vă bucura de aceste rulouri. 😊

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *