Lapte infuzat cu vanilie și portocală

Dragilor, pot să zic că m-am îndrăgostit de varianta aceasta de lapte. Pentru mine a fost cea mai mare revelație și am sticla cu laptele acesta aromat în frigider, pe care îl voi folosi în cafea, ceai negru, ciocolată caldă și drept sirop pentru dulciuri. ❤

Trebuie doar să puneți 1L de lapte într-o oală, o păstaie de vanilie (semințe + teacă), coaja rasă fin de la 1/4 portocală (ideal cu cât mai puțină parte albă), iar opțional 1-2 linguri de zahăr.

Lăsați laptele să ajungă la punctul de fierbere, opriți focul și puneți capacul.

Aromele își vor face de cap în vreo 30 de minute, 1 oră, dar gustați din el și vedeți cum vi se pare.

Strecurați-l și păstrați-l la frigider, cam până când avea termen laptele pe care l-ați folosit.

Și dacă nu agreați varianta cu lapte de vacă, puteți să alegeți băutură vegetală. 😊

Sper că v-a plăcut ideea mea și dacă îl încercați, mi-ar plăcea să știu cum vi s-a părut.

Spor la îndulcit!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *