Dragilor, dau startul rețetelor de sărbători cu acest chec aromat, cu clementine și bucăți de ciocolată.
Puteți înlocui clementinele cu portocale sau lămâi, în funcție de preferințe, dar combinația asta este câștigătoare pentru noi.
Ingrediente:
2 ouă
150g zahăr
150g iaurt (cât mai gras)
80g unt Elle et Vire topit și răcit
1 plic zahar vanilat bourbon
1/4 linguriță sare
180g făină
2 lingurițe praf de copt
coaja și zeama de la două clementine
100g ciocolată 50% cacao tăiată
Metodă de lucru:
Preîncălziți cuptorul la 180ºC și pregătiți o tavă de chec de 10×20 cm cu foaie de copt.
Mixați ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugați apoi iaurtul, untul, esența de vanilie, zeama și coaja de la clementine, sarea și amestecați. Cerneți făina și praful de copt peste compoziție și omogenizați. Adăugați ciocolata și amestecați.
Turnați compoziția în tavă și lăsați la copt pentru 40-45 de minute sau până când checul este brun-auriu și trece testul scobitorii.
Scoateți din cuptor și lăsați la răcit.
Opțional, îl puteți acoperi cu cremă: 120g mascarpone, 1 lg rasă de zahăr pudră și zeama de la o clementină, amestecate bine.
Spor la îndulcit!
Vai cum arata! Trebuie neaparat sa il incerc!
Mulțumesc frumos! Sper să îți placă!