Brioșe cu iaurt

Asta este cea mai simplă rețetă posibilă pentru a face brioșe fragede și gustoase. Am fost atât de fericită atunci când am descoperit-o, pentru că, fiind mămică de doi, timpul este esențial. 🙂

Cel mai mult îmi place că nu trebuie să te complici cu vreun cântar sau mixer performant. Ai nevoie doar de paharul de la iaurtul pe care îl folosești și un tel (castroane și tacâmuri cred că avem cu toții prin casă :D). Super, nu-i așa?

Ca să iasă textura potrivită, încercați să folosiți un iaurt cu procent mare de grăsime și de preferat, într-un pahar de 150g. Eu folosesc Olympus iaurt grecesc, pentru că îmi place textura și gustul, însă puteți folosi orice marcă vă este la îndemână.

Eu mai pun deasupra, înainte de a le băga la cuptor, fructele pe care le mai am prin casă. În poze veți vedea că am folosit afine. 🙂

Îmi place să le servesc alături de un pahar cu lapte sau o cană de cafea sau să le fac pentru prietenii care ne vizitează.

Mai jos găsiți cantitățile necesare și modul de preparare. Aștept cu drag feedback-ul vostru.

Dacă v-a plăcut rețeta, un share ar fi minunat. Iar pentru mai multă inspirație, mă găsiți pe Instagram (cu story-uri zilnice) și pe Facebook.

Spor la îndulcit!

——————————————————————————————————————–

Ingrediente:

  • 1 iaurt 150g
  • 3 ouă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar (de la iaurt) ulei
  • 2 pahare zahăr
  • 3 pahare de făină

Mod de lucru:

Preâncălziți cuptorul la 180°C. Între timp se mixează separat ingredientele umede: ouăle, iaurtul, uleiul; și cele uscate: făina, zahărul, praful de copt și sarea. Încorporați compoziția umedă în cea uscată, până la omogenizare.

Puneți hârtii de brioșe într-o tavă specială și adăgați compoziția cu ajutorul unei cupe de înghețată.

Lăsați la copt aproximatix 45 de minute, dar verificați după 30 de minute. La sfârșit trebuie să fie brun-aurii deasupra și să treacă testul scobitorii.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

13 thoughts on “Brioșe cu iaurt

  1. Minunat, Iulia! Multumesc pentru reteta. Sunt si printre preferatele mele. Iar reteta asta asa simpla, e perfectă!

    1. Bună, Claudia! În rețeta asta totul se măsoară cu recipientul de la iaurt, de aceea nu am cântărit ingredientele. Dacă dorești o rețetă cu gramaje, mai am pe blog rețeta de brioșe cu lămâie și afine, unde lămâia și afinele pot fi eliminate dacă dorești o variantă simplă. Data viitoare când voi face aceste brioșe, voi cântări ingredientele, ca să existe și varianta asta. Mulțumesc pentru comentariu!

  2. Sunt super simplu de facut, rapide, delicioase, pufoase si nu foarte dulci, sunt perfecte! Multumim de reteta! In sfarsit am gasit una rapida si cu care nu dau gres.

  3. Mulțumesc mult pentru rețetă, au fost atât de bune! Chiar dacă nu am avut iaurt de 150 ml ci de 125 ml (am completat cu lapte) iar făina și zaharul le-am măsurat altfel deoarece am înțeles că doar uleiul se măsoară în recipientul de iaurt… iar in ele am pus nucă și cacao, au crescut și au fost delicioase! Mai vreau rețete de la tine!

  4. Îți transmit toată aprecierea mea! Au ieșit WOW. Nefiind prietenă cu tot ce ține de dulciuri coapte, am făcut aceste brioșe cu gândul că nu vor ieși altceva decât un pandișpan lipsit de aromă, în schimb am rămas șocată de gustul lor intens, și de frăgezimea cu care m-au uimit. Eu am adăugat și afine deasupra, ceea ce a făcut procesul și mai yummy ❤️Mii de mulțumiri.

    1. Îți mulțumesc din suflet pentru mesajul acesta frumos! ❤ Mă bucur mult că au ieșit bine și că ți-au plăcut! Cu cel mai mare drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *