Acum câteva zile, am realizat ca am 3 bucăți de avocado, pe care, dacă nu le consumam cât mai repede, ajungeau la coșul de gunoi.
Aveam și ciocolată neagră cu 75% cacao, de la Heidi, luată de Bogdan, soțul meu și m-am gândit că dacă arunc într-un blender câteva ingrediente, nu are ce să iasă greșit.
Eu m-am gândit, în primă fază, la o budincă, dar până la urmă am decis să bag compoziția în congelator. Și bine am făcut, pentru că a ieșit o înghețată genială.
Dacă aș fi amestecat în ea din oră în oră, de 4, 5 ori, ieșea mult mai cremoasă, dar nu am avut timpul necesar și la un moment dat am și uitat de ea.
O puteți face foarte bine și de post, dacă folosiți lapte vegetal și ciocolată vegană. 🙂
Sincer, aș fi pus și câteva frunze de mentă în blender, acuma că stau să mă gândesc, dar o să fac asta data viitoare.
Rezultatul chiar este delicios, mai ales pentru fanii de avocado. Eu m-am oprit cu greu din mâncat. 😀
Vă las mai jos toate detaliile și sper să încercați și voi rețeta, mai ales că este foarte ușor de făcut.
Dacă v-a plăcut, un share ar fi minunat. Iar pentru mai multă inspirație, mă găsiți pe Instagram (cu story-uri zilnice) și pe Facebook.
Spor la îndulcit!
Ingrediente:
- 2 buc. avocado copt
- 1 banană
- 60g ciocolată Heidi, 75 % cacao, topită
- 3 lingurițe de miere
- 1 praf de sare
Mod de lucru:
Puneți într-un blender toate ingredientele și mixați până când obțineți o consistență fină, cremoasă.
Transferați în mașina de făcut înghețată, dacă aveți sau la congelator, într-un recipient cu capac și amestecați după fiecare oră. Repetați procedeul de 4, 5 ori.
Poftă bună!






