Pandișpanul bunicii/ Grandma’s sponge cake

RO: Bunica mea era “prăjitureasa” familiei și în fiecare an cred că aveam și tort făcut de ea.

Cel mai iubit tort, dintre toate, era cel cu blat de pandișpan, însiropat cu rom, între care așeza o cremă de ciocolată absolut delicioasă.

Acuma că stau să mă gândesc, înclinația către partea dulce, sigur de la ea am căpătat-o. 😊

Iar cu voi vreau să împărtășesc rețeta super simplă, cu doar 3 ingrediente, de pandișpan.

Dacă mă urmăriți pe Instagram, știți deja că a avut succes, dar am vrut să apară și pe blog, poate o mai descoperă și altcineva.

Vă las mai jos toate detaliile.

Spor la îndulcit!

EN: My grandma was the Baker of the family and almost every year she made my birthday cake.

Our favourite cake was the vanilla sponge with rum syrup and layers of chocolate cream that was absolutely delicious.

Now that I think about it, my love for sweets has been surely gained from her.

And I’d like to share with you the super easy sponge recipe, that requires only 3 ingredients.

If you’re already following me on Instagram you know that the recipe was a success, but I also wanted to publish it here, maybe someone else discovers it.

Find all the details below.

Happy baking!


Ingrediente:

1 ou

25g zahăr

25g făină

Ingredients:

1 egg

25g sugar

25g flour

Metodă de lucru:

Mai sus sunt proporțiile pe care trebuie să le respectați. Eu am făcut pandișpanul din 3 ouă, 75g zahăr, 75g făină.

Preâncălzim cuptorul la 170°C.

Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile și încorporăm ușor cu un tel, apoi adăugăm făina cernută și încorporăm din nou, cu mișcări lente, ca să nu pierdem aerul din compoziție.

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și adăugăm deasupra aproximativ 300g fructe, bucăți de ciocolată sau ce altceva ne mai trece prin cap. 😊

Lăsăm la copt între 30 și 40 de minute, în funcție de cuptor.

Poftă bună!

Method:

According to how much sponge cake you want to make just add more eggs and keep the proportions.

I made mine with 3 eggs, 75g sugar and 75g flour in a 30x20cm tray.

Preheat oven to 170°C.

Separate de egg whites and yolks. Beat the egg whites and a pinch of salt with an electric mixer until foamy and ferm. Add the sugar and continue mixing until you get a shiny meringue.

Add the yolks and continue mixing manually this time.

After incorporating the yolks, add the flour, sifted and gently incorporate.

Line the oven tray with baking parchment and pour de the mix.

Cover with approximately 300g of your favourite fruits, chocolate shards or whatever you like and bake for about 30 to 40 minutes.

Enjoy with coffee or tea! 😊


Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *