Pumpkin Spice Latte

De când am descoperit rețeta aceasta simplă, de pumpkin spice latte făcut în casă, sunt cea mai fericită. Mai ales ca diminețile reci, de toamnă, te îmbie către o băutură caldă și delicioasă.

E o variantă minunată, mai ales dacă vrei să controlezi un pic numărul de calorii din cafeaua pe care o bei. 😊

Așa că, dacă ești fan al preparatelor ce conțin dovleac, trebuie să încerci rețeta asta super ușoară și la îndemână.

Las mai jos toate detaliile.

Spor la-ndulcit!


Piure dovleac: se taie dovleacul pe jumătate, se scot semințele și se coace în cuptorul preâncălzit la 200°C, pentru 40-50 de minute sau mai mult, în funcție de cât de mare este dovleacul. Se testează cu furculița.

După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se mixează în blender. Dacă nu intenționați să folosiți piureul obținut în zilele ce urmează sau în alte rețete, îl puteți păstra într-o tavă pentru cuburi de gheață și folosiți doar cât aveți nevoie. 😊

Acuma că avem piureul, totul este foarte simplu: se încălzesc 200ml de lapte, 1 lingură plină cu piure de dovleac, 2 lingurițe de sirop de agave (sau îndulcitorul preferat) și 1 linguriță de mix de condimente pentru turtă dulce (scorțișoară, coajă de portocale, anason, coriandru, ienibahar, anason stelat, nucșoară, cuișoare, ghimbir).

Se toarnă peste 200ml cafea sau un shot de espresso și se savurează, eventual și cu frișcă pe deasupra. 😁

Pentru o textură mai fină, puteți strecura amestecul cu lapte.

Enjoy!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *