Brioșe cu lămâie și afine/ Lemon and blueberry muffins

RO: Zilele acestea am dat peste o rețetă care s-a dovedit a fi minunată și deja a fost testată de mai multe ori. Eu nu m-am putut opri la a mânca doar o brioșă. :))

Sunt un mare fan al lămâii în dulciuri și dacă mai adaug și niște fructe de pădure, deja am tot ce mi-aș fi putut dori.

Compoziția se face simplu, fără prea multă bătaie de cap sau ustensile sofisticate și în 40 de minute te alegi cu niște pufoșenii numai bune de savurat lângă o cană cu lapte cald.

Vă las mai jos rețeta și modalitatea de lucru.

Săptămână frumoasă și spor la îndulcit!

#iubescsăîndulcesc

EN: I’ve come across a lovely recipe these days which has already been tested several times. I just couldn’t stop eating these delicious muffins. :))

I’m a big fan of lemon desserts and if I also add berries to the equation, I’ve got everything I ever wished for.

The mixture is easy to make, no fuss and no fancy utensils and in 40 minutes you got yourself lovely fluffy and super delicious muffins which you can savor with a cup of warm milk.

Find all the details below.

Have a lovely week and happy baking!


RO

Ingrediente:

2 ouă

150g zahăr

150g smântână 30% grăsime

70g ulei

1 linguriță vanilie

1/4 linguriță sare

180g făină

2 lingurițe praf de copt

coaja de la o lămâie

zeama de la jumătate de lămâie

200g afine

Metodă de lucru:

Preîncălziți cuptorul la 180ºC și pregătiți o tavă de brioșe cu hârtie specială.

Mixați ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugați apoi smântâna, uleiul, esența de vanilie, zeama de lămâie, coaja de lămâie și sarea și amestecați. Cerneți făina și praful de copt peste compoziție și omogenizați. Adăugați afinele.

Turnați compoziția în tava de brioșe și lăsați la copt pentru 30-40 de minute.

Scoateți din cuptor când devin brune-aurii deasupra și savurați lângă o cană de lapte cald.

EN:

Ingredients

2 eggs

150g sugar

150g sour cream 30% fat

70g sunflower oil

1 tsp vanilla essence

1/4 tsp salt

180g flour

2 tsp baking powder

zest of 1 lemon

juice from 1/2 lemon

200g blueberries

Method:

Preheat the oven to 180ºC and line a muffin tin with parchment paper.

Beat the sugar and eggs until they double in volume. Gradually add in the sour cream, vanilla essence, oil, salt, lemon juice and lemon zest. Sift in the flour and baking powder and mix together until homogenous. Add the blueberries.

Pour the mixture into the tin and bake for 30-40 minutes.

Take out of the oven when golden brown on top and savour with a cup of warm milk.


DSC_0537DSC_0538DSC_0539DSC_0540DSC_0541DSC_0542DSC_0543

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *