Clătite americane delicioase

img_20161205_171223Sunt convinsă că iubitori de clătite există la tot pasul, iar eu fac parte, cu siguranță, din această categorie. De aceea, m-am gândit să încep jurnalul cu această rețetă de clătite americane (pancakes).

Sunt convinsă că iubitori de clătite există la tot pasul, iar eu fac parte, cu siguranță, din această categorie. De aceea, m-am gândit să încep jurnalul cu această rețetă de clătite americane (pancakes).

De-a lungul timpului am tot încercat diverse rețete, însă nu îmi ieșea niciodată ce trebuia; ba nu aveau niciun gust, ba se simțea bicarbonatul, ba nu se făceau în interior, până când, într-o zi, soțul meu a gasit pe site-ul Laurei Adamescu aceasta combinație de ingrediente, cu un rezultat nemaipomenit. De atunci, (eu) am stabilit să mă răsfețe cu o porție de pancakes adevărate, în fiecare duminică. Așa că, dacă vreți să vă răsfățați cu ceva bun, vă propun să încercați această rețetă.

Cel mai mult îmi place că aceste clătite se pot servi cu o varietate de fructe, siropuri, creme, înghețate, în funcție de preferințele fiecăruia. Eu am ales să le mănanc cu zmeură și sirop de caramel, dar cu puțină imaginație, cred că se poate ajunge la multe alte variante delicioase.

Găsiți mai jos ingredientele necesare și modalitatea de preparare. Spor la-ndulcit! 🙂


Ingrediente:

400g făină

500ml lapte

4 ouă

3 lingurițe rase praf de copt

1/2 linguriță rasă bicarbonat

un vârf de cuțit sare

5 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

6 linguri ulei

img_20161113_114701

Mod de lucru:

Se bat albușurile spumă cu praful de sare și se lasă de o parte.

Se amestecă într-un bol făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul vanilat.

Laptele și uleiul se pun peste gălbenușurile bătute cu zahăr și se amestecă cu ingredientele uscate de la pasul anterior.

În compoziția obținută se încorporează albușurile, amestecând ușor de jos în sus.

Se unge o tigaie cu ulei și se pune pe foc. După ce s-a incins, cu ajutorul unui polonic, se toarnă compoziția rezultată în mijlocul tigăii. Aluatul se va întinde de unul singur.

Când apar bulele la suprafață, se poate întoarce clătita pe partea cealaltă.

Poftă bună! 🙂

img_20161113_132354

img_20161113_124016

img_20161113_123812

Sursă: http://www.lauraadamache.ro/2008/12/american-pancakes.html

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *