Cea mai simplă rețetă de brioșe cu Nutella

img_20161205_171658Cred că pentru cei care iubesc Nutella și doresc să o savureze în cât mai multe variante, această rețetă nu este o noutate, dar fiind atât de bun rezultatul final, am vrut să vă reîmprospătez memoria. Iar pentru cei care dau pentru prima dată cu ochii de ea, o recomand cu mare drag.

Lăsați tot ce faceți acum și apucați-vă de copt! 😀 Glumesc, desigur, dar este extraordinar de simplu de făcut și nici nu îți trebuie cine știe ce ingrediente.

Eu am făcut de data asta mini brioșe și le-am ornat cu puțină cremă de mascarpone frecată cu zahăr pudră, pentru o adevarătă încântare a papilelor gustative. Le puteți savura și simple sau cu puțină frișcă sau puteți adăuga în compoziție coaja de lămâie sau de portocală, că tot bate crăciunul la ușă.

Dacă vreți să aibă un aspect și mai drăguț, puteți pune peste cremă câteva ornamente pentru prăjituri, pe care le găsiți la orice supermarket, iar opțiunile sunt nenumărate.

Vă las mai jos toate detaliile de care aveți nevoie. Spor la-ndulcit! 🙂

P.S: Trebuie să recunosc că mai am de învățat cum să ornez brioșele, dar am găsit extrem de folositor acest video.


Ingrediente:

400g Nutella (1 borcan mare)

3 ouă

150g făină

1/2 linguriță praf de copt

Mod de lucru:

Se încinge cuptorul la 180°C.

Se amestecă Nutella cu ouăle și se mixează până la omogenizare.

Se amestecă făina cu praful de copt și se încorporează în compoziția de la pasul anterior.

Se umplu formele de brioșe cu aluat până la jumătate și se lasă la copt 15-20 de minute.

Se introduce o scobitoare în mijlocul brioșei. Dacă iese uscată, atunci brioșele sunt gata. Dacă este lipicioasă, atunci mai trebuie lăsate în cuptor 5, 10 minute.

Poftă bună!

img_20161116_205801

img_20161116_205239

img_20161116_210409

Sursă: http://www.kidspot.com.au/kitchen/recipes/3-ingredient-nutella-muffins-3814

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *