Astăzi vreau să vă împărtășesc o rețetă de negresă care este absolut delicioasă. Recunosc, nu e făcută de mine, ci de mama mea (care face niște prăjituri de vis :D). În orice caz, când am gustat din ea, m-am îndrăgostit. Pur și simplu ți se topește în gură, iar dacă adaugi și o cupă, două de înghețată lângă, probabil nu te vei putea opri din mâncat.
Eu am presărat și niște zahăr pudră, în formă de fulg de nea. Acea formă a găsit-o soțul meu într-un ou Kinder. De cum am văzut-o, am zis că trebuie să o folosesc, ca să simt puțin din spiritul crăciunului ce va să vină.
Voi incerca și eu rețeta asta cât de curând, pentru că este foarte ușoară și parcă nu am savurat-o suficient. Opțional, puteți adăuga și coajă de lămâie, portocală, vișine din vișinată sau fructe confiate, în funcție de preferințe.
Găsiți mai jos rețeta. Spor la-ndulcit! 🙂
Ingrediente:
4 linguri de zahăr
200g unt
200g ciocolată cu lapte
100g ciocolată neagră
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
2 linguri cu vârf de cacao
5 linguri de făină
Mod de lucru:
Se pun la topit, pe foc mic, zahărul, untul, ciocolata și zahărul vanilat. Ciocolata trebuie ruptă bucățele. Se lasă compoziția la răcit.
Se încorporează ouăle unul câte unul, apoi se adaugă făina și cacaua.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune în ea compoziția.
Se coace la 180°C, 30-40 minute.
Poftă bună! 🙂