Frigănele

Astăzi mi-am adus aminte de copilărie. Nu mai mâncasem de ceva timp frigănele și am zis că e momentul să fac.

Probabil că toată lumea știe cum să le facă, dar m-am gândit să vă reîmprospătez memoria, totuși, pentru că sunt absolut delicioase și ușor de făcut. Singurul inconvenient este că se umple un pic casa de miros de prăjeală, dar eu zic că merită. 🙂

O să revin mâine cu câteva idei pentru seara de revelion. Sunt în căutări, momentan.

Vă las mai jos toate detaliile. Spor la-ndulcit! 🙂


Ingrediente:

2 ouă

6 felii de toast

150ml lapte

1 linguriță scorțișoară

1 esență de vanilie

2 lingurițe de zahăr pudră

5-6 linguri de ulei pentru prăjit

Mod de lucru:

Se bat ouăle într-un bol și se lasă deoparte. În alt bol se amestecă restul ingredientelor, în afară de ulei.

Se pune tigaia cu ulei la încins, iar apoi feliile de toast se trec prin ou, apoi prin lapte, iar apoi se pun la prăjit.

Sunt gata când suprafața devine aurie.

Aveși grijă să nu le lăsați prea mult, pentru că se prăjesc foarte repede.

Se scot pe un șervet de bucătarie, ca să se scurgă uleiul în exces și se servesc cu zahăr, miere, Nutella, gem sau cu ce vă mai trece vouă prin cap.

Poftă bună!

 

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *