Rețetă 2 în 1: Tort/Cupcakes de vanilie cu cremă de mure și unt

Pentru că e luni, m-am gândit să începem săptămâna cu rețeta unuia dintre torturile pe care le-am făcut.

Trebuie să recunosc că tortul acesta a fost cea mai mare provocare de până acum și am avut ceva emoții, însă a ieșit foarte drăguț și am înțeles că a fost delicios. 😀

Din păcate, nu am poză cu felia de tort, pentru că a fost făcut pentru o zi de naștere. Și pentru că porecla sărbătoritului este “Oiță”, cred că înțelegeți de ce a arătat așa rezultatul final. 🙂

Asta nu înseamnă că nu puteți să mergeți pe o variantă de tort cu un design simplu. Puteți intra pe paginile mele de Facebook, Pinterest sau Instagram, ca să vă inspirați. Fructele sunt întotdeauna o idee bună pentru decor, arată foarte bine și dau viață tortului cu ajutorul culorilor si texturii. Vă puteți folosi și de acadele, bomboane de ciocolată, biscuiți, bezele, marshmallows și ce vă mai trece prin cap. 🙂

Rețeta nu este deloc grea, iar compoziția de aluat poate fi folosită inclusiv pentru brioșe. Vă ies în jur de 24. Și dacă sunteți cu chef de joacă, puteți folosi crema de mure și de unt pentru a le decora și a le transforma în niște cupcake-uri drăguțe foc.

Vă las mai jos toate detaliile. Spor la-ndulcit!

P.S: Da, știu! Eu am în poze cupcakes cu ciocolată. La cele cu vanilie nu am apucat să fac, dar le-am pus ca să vă faceți o idee.

#iubescsăîndulcesc


Ingrediente:

Blat

260g făină

360ml lapte bătut/ iaurt

180g zahăr

180g unt

3 ouă

1 și 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 vărf cuțit sare

1 esență de vanilie

Cremă de mure

400g unt

400g zahăr pudră

6-8 linguri de lapte (în funcție de consistența pe care o doriți)

1 esență de vanilie

200g mure congelate

2 linguri zahăr

Cremă de unt

200g unt

200g zahăr pudră vanilat

2-4 linguri de lapte

Mod de lucru:

Blatul de vanilie se face astfel: se combină zahărul cu untul la temperatura camerei și se mixează bine. Se încorporează apoi oul și laptele bătut sau iaurtul. Se cern restul ingredientelor, se adaugă în compoziție și se mixează până la obținere unei compoziții omogene.

Se pune aluatul într-o formă de tort de 23cm și se lasă la cuptor 30-40 minute, la 180°C sau până când e pătruns. Puteți face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri. După ce s-a copt, se lasă la răcit.

Crema de mure: Se pun murele și zahărul într-o oală, la foc mic și se lasă până când zahărul s-a topit și compiziția începe să se îngroașe.

Se bagă în blender și se mixează până se obține un piure. Se dă prin sită de două ori și se lasă de o parte pentru a se răci.

Se bate untul cu mixerul aproximativ 5 minute și apoi se adaugă zahărul pudră cernut, laptele si piureul de mure și se mixează până la omogenizare.

Crema de unt: Se bate untul cu mixerul aproximativ 5 minute și apoi se adaugă zahărul pudră cernut și laptele și se mixează până la omogenizare.

Blatul răcit se taie în 3 foi. Se pune cremă de mure pe prima foaie de blat, apoi se adaugă cealaltă foaie și se repetă procedeul. Se lasă la frigider 20 de mine, ca să se întărească crema și apoi se îmbracă în crema de unt.

Se ornează după preferințe și se servește la 15-20 de minute după ce a fost scos din frigider.

Dacă vreți să îi dați tot forma de oiță, trebuie să aveți un dui special pentru a crea textura de la exterior. Urechile și nasul le-am făcut din marshmallows, taiate, iar ochii și gura au fost făcute din ciocolată topită.

Pentru orice întrebare, îmi puteți scrie pe jurnaldulce@gmail.com sau îmi puteți trimite mesaj pe Facebook.

Poftă bună!

 

Facebook
Facebookinstagram

2 thoughts on “Rețetă 2 în 1: Tort/Cupcakes de vanilie cu cremă de mure și unt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *