Rețeta de bază pentru bezea/ Pavlova

Dragilor, v-am zis în postările de pe Instagram și Facebook că am căpătat o nouă obsesie, care se numește Pavlova. Este atât de bună, că nici nu pot descrie în cuvinte și sunt sigură de asta, pentru că de la cei care au gustat am auzit numai “Mmmmm!!”. 😀

Așa că, m-am gândit că trebuie să vă spun neapărat cum să faceți, ca să trăiți senzații dulci.

Este foarte simplu de făcut, doar să aveți un cuptor bun, care să nu ardă bezeaua și ceva răbdare, pentru că Pavlova se coace la foc mic, în jur de o oră jumate, două, în funcție de cuptor.

Obsesia am căpătat-o de la finul meu, care mă tot bătea la cap să-i fac și lui Pavlova și după prima experiență, am zis că trebuie să mai încerc, că prea e bună. Îmi place foarte mult și aspectul pe care îl are înainte de coacere, pufos și lucios, ca un nor uriaș și dulce.

Eu vă las mai jos rețeta pentru bezea, pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga cacao, fistic, coajă de lămâie sau de portocală, fulgi de cocos, esențe, etc. Spor la-ndulcit!


Ingrediente:

1 albuș

40g zahăr fin

1 linguriță esență

1 praf de sare

Rețeta se adaptează în funcție de cantitatea pe care doriți să o faceți. Eu am folosit 6 albușuri pentru tort, adică două foi de bezea, cu diametrul de aproximativ 28cm.

Se bat albușurile spumă cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul și esența și se mixează până când bezeaua devine tare și lucioasă, iar zahărul este dizolvat.

Se așază neregulat într-o tavă tapetată cu foaie de copt și se bagă la cuptorul preâncălzit, la 100ºC, pentru o oră jumate, două, în funcție de cuptor.

Este gata atunci când suprafața bezelei devine tare la suprafața. Sub crusta formată, bezeaua trebuie să fie moale.

Opriți cuptorul și lăsați-o să se răcească înăuntru. Dezlipiți cu grijă de foaia de copt și acoperiți cu mascarpone frecat cu zahăr pudră și cu fructe din belșug.

Savurați cu poftă! 🙂

P.S: Pentru inspirație, o să vă las mai jos câteva poze cu variantele mele de Pavlova. 😀

 

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *