Caramel sărat

Dragilor,

Voi v-ați gândit ce puneți pe masa de crăciun? Am ajuns deja la a treia rețetă din cadrul campaniei Lurpak și îmi doresc tare mult să fi reușit să vă inspir și să vă fi ușurat măcar un pic munca. 😊

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi place caramelul foarte mult. De aceea, vreau să vă împărtășesc această rețetă ușoară și extrem de delicioasă. Unde mai pui că, pus într-un borcanel simpatic, legat cu o fundiță, e numai bun de oferit familiei sau prietenilor.

Îl puteți mânca pur și simplu, așa cum fac eu cand mai trec pe lângă borcanul cu caramel, il puteți încorpora în creme sau blaturi, îl puteți pune peste pancakes sau peste ovăzul cu lapte sau peste feliile de măr.

Concluzia este că, întrebuințări i se găsesc, trebuie doar să vă apucați de preparat.

Găsiți mai jos toate detaliile.

Spor la-ndulcit! ♡

#jurnaldulce #craciunulmeritalurpak


Ingrediente:

200g zahăr

90g unt sărat Lurpak

120g smântână pentru frișcă

Un pic de sare, în funcție de preferințe

Mod de lucru:

Se pune într-o oală jumătate din cantitatea de zahăr, apoi se lasă la foc mic până când acesta se topește parțial.

Nu amestecați, ca să nu se cristalizeze zahărul. Puteți înclina un pic oala, stânga dreapta, daca este necesar.

Adăugați și restul de zahăr și după ce s-a topit complet, adăugați untul și amestecați. Lăsați compoziția să fiarbă un pic, apoi adăugați smântâna în fir subțire, amestecând în același timp.

Adăugați sare, daca doriți și mai lăsați un minut caramelul pe foc, apoi turnați în borcane sterilizate și sigilați cu capac.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *