Astăzi am revenit cu rețeta lunii martie, în colaborare cu Elle&Vire și vă anunț că este delicioasă și perfectă pentru lângă o cană de cafea. ❤
De ceva timp aveam în minte tortul acesta, doar că nu apucasem să îl fac, așa că, i-a venit rândul.
Ca și feedback, referitor la produsele Elle&Vire, nu pot decât să vă recomand să le încercați, pentru că se lucrează super bine cu ele.
Frișca, pentru mine, a fost o revelație. Am bătut-o de mână, cu telul și a fost gata în mai puțin de 2 minute, iar textura e super cremoasă.
Sunt foarte mulțumită de produsele lor și tot anul o să vă încânt (sper 😁) cu rețete în care le voi folosi.
Ingrediente:
180g făină
70g făină de migdale
100g zahăr
1 lgț praf de copt
1 praf de sare
150g iaurt
2 ouă
70g unt topit
1 lămâie, coajă + zeamă
250g zmeură
Mod de lucru:
Preîncălzim cuptorul la 170⁰C și pregătim o tavă de 20cm diametru, cu foaie de copt.
Punem într-un bol ingredientele uscate și le amestecăm, apoi adăugăm restul ingredientelor și mixăm până când obținem un aluat omogen.
Turnăm compoziția în tavă, adăugăm zmeura deasupra (eu am înghesuit-o și nu s-a făcut foarte bine aluatul la suprafață, așa că vă recomand să o puneți mai distanțată, în funcție de diametrul tăvii folosite și ce vă rămâne, folosiți ca decor) și coacem aproximativ 45 de minute.
Batem 200g smântână lichidă, acoperim prăjitura cu frișcă, după ce aceasta s-a răcit (eu nu am avut răbdare), decorăm și savurăm lângă o cană de ceai sau cafea.


