Tort cu banane și frișcă

Acum câteva zile am vrut să fac un tort, la cererea piticului și găsisem o rețetă în cartea minunată de la Kitchen Aid, așa că m-am pus pe treabă.

Eu am dublat cantitățile pentru tort, pentru că nu aveam o formă cu diametru mai mic, dar iese foarte bine într-o formă de 22cm diametru sau o formă normală de chec, dacă nu vreți varianta de tort.

Are o textură densă și ușor umedă și merge perfect lângă o cană de cafea sau ceai.

Vă las mai jos toate detaliile de care aveți nevoie.

P.S: Puteți adăuga fructe în compoziție sau bucăți de ciocolată, fără probleme. Cred că în jur de 150g este suficient.


Ingrediente:

2 banane mari, coapte și pisate (+ 1 pentru decor – opțional)

2 ouă

125g unt moale

75g zahăr brun

250g făină

1 plic de praf de copt – 10g

1 plic zahăr vanilat bourbon

2 linguri cacao (opțional)

200g smântână lichidă pentru frișcă

Ciocolată dată pe răzătoare + fructe de pădure, pentru decor

Mod de lucru:

Preîncălziți cuptorul la 180⁰C și pregătiți o tavă de tort de 22cm diametru cu foaie de copt.

Mixați untul cu zahărul 1 minut, apoi adăugați ouăle și bananele și mixați până la omogenizare.

Adăugați făina, zahărul vanilat, praful de copt și cacaua, dacă folosiți și mixați din nou, până când se încorporează ingredientele uscate.

Adăugați fructele, dacă e cazul și amestecați, apoi turnați aluatul în tavă, decorați cu banana feliată și lăsați la copt 30-40 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Mixați smântâna lichidă cu puțin zahăr pudră și vanilie și acoperiți suprafața tortului cu ea, apoi decorați cu fructele.

Serviți cu drag! 😊

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *