Salutareeee! 😊
Probabil că unii dintre voi știu, de pe Instagram, că ne-am mutat la bunici, la curte, pentru o perioadă, până trece nebunia asta, ca să aibă copiii cum să iasă la joacă.
Și uitându-mă prin biblioteca bunicii, am dat de o carte cu rețete de dulciuri, iar cea care mi-a atras atenția cel mai mult a fost cea de pișcoturi.
Am fost mai mult decât surprinsă să aflu că este vorba despre aluatul de pandișpan și nu ceva mai complicat. De rezultat, nu mai zic. Aproape le-am dat gata pe toate, în mai puțin de 24 ore și au ieșit destule. 😁
Vă las mai jos rețeta și sper să vă placă la fel de mult cum ne-au plăcut nouă.
P.S: Înmuiate în cafea sunt raiul pe pământ. 😁
P.P.S: Puteți face doar jumătate din cantitate. 😊
Ingrediente:
8 ouă
250g zahăr
250g făină
Zahăr pudră pentru pudrat
Mod de lucru:
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile și încorporăm ușor cu un tel, apoi adăugăm făina cernută și încorporăm din nou, cu mișcări lente, ca să nu pierdem aerul din compoziție.
Turnăm compoziția într-un poș și turnăm aluatul în tava cu hârtie de copt, în formă de batoane lunguiețe, lăsând spațiu de cel puțin 1cm între ele.
Pudrăm cu zahărul pudră și lăsăm la copt între 15-20 de minute, în funcție de cuptor.
Poftă bună!


