Tartă cu cremă de vanilie și fructe

Acum câteva zile, am făcut un tort pentru bunica mea, cu cremă de vanilie și cum am făcut cantitate mai mare de cremă, a rămas și pentru această tartă.

Mi-a plăcut mult de tot rezultatul și îl împart și cu voi, pentru că nu-i nimic complicat și sigur găsiți prin casă ce aveți nevoie. 😊

Vă las mai jos toate detaliile.


Ingrediente:

Coajă de tartă

250g făină

110g unt rece

110g apă rece

Cremă de vanilie

500ml lapte

2 ouă

65g zahăr

40g făină

1 plic zahăr vanilat bourbon

Mod de lucru:

Coaja de tartă: Am mixat la viteză mică untul cu făina, până când compoziția a devenit nisipoasă, apoi am adăugat apa și am mai mixat până când s-a încorporat.

Dacă vă grăbiți, puteți să lucrați cu aluatul și imediat, doar că este mai moale și trebuie să aveți mai multă grijă.

Dacă totuși aveți timp, lăsați-l la congelator, acoperit în folie alimentară, 30 de minute.

Aluatul ajunge pentru o formă de tartă cu diametrul de 22cm sau 35x11cm.

Întindeți aluatul în formă de cerc sau dreptunghi, un pic mai mare decât tava, așezați-l în tavă și presați cu degetele, până când este distribuit în mod egal. Tăiați marginile și coaceți cu greutate deasupra (eu am pus foaie de copt deasupra și fasole), în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 20 de minute, apoi scoateți greutatea și mai coaceți aproximativ 10 minute. Lăsați coaja de tartă la răcit.

Crema: amestecați bine de tot ouăle, zahărul + zahărul vanilat și făina, apoi turnați laptele și mutați compoziția într-o oală, pe foc mic.

Amestecați încontinuu, până când compoziția se îngroașă și începe să fiarbă.

Luați de pe foc și turnați în coaja de tartă, apoi așteptați să se răcească.

Ornați cu ce fructe aveți prin casă.

Ideal ar fi să o lăsați câteva ore în frigider, dar dacă nu aveți răbdare, merge și imediat. 😁

Să aveți poftă! ❤

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *