Negresă cu dovleac

Dragilor, vă las mai jos rețeta pentru o prăjitură densă, umedă și ciocolătoasă, cu scorțișoară și dovleac. Este delicioasă și aș mânca încontinuu din ea. 😁

Luați 300g de dovleac crud și mărunțiți-l într-un mixer vertical. Eu l-am folosit pe cel de la Philips: https://philips.to/33uhEln

Am adăugat peste el 2 ouă, 55g cacao, 70ml ulei, 75g făină, 75g zahăr sau îndulcitorul preferat, 2 lgț praf de copt, 2 lgț esență de vanilie. Scorțișoara, ghimbirul și nucșoara se pun în funcție de preferințe.

Iese foarte bine și cu dovleac copt, în loc de cel crud. Mai trebuie doar să adăugați 3-4 linguri de lapte, dacă este prea tare compoziția.

Mixați totul bine, apoi puneți într-un vas ceramic 20x30cm, tapetat cu foaie de copt și lăsați la copt 30-40 de minute, la 170°C.

Lăsați să se răcească și adăugați frișcă deasupra.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *