Prăjitură japoneză cu brânză

Este nemaipomenită această prăjitură! Nu știu cum de am aflat de ea abia acum, dar este ceva extraordinar de bun și de pufos. Îmi tot zicea mama de ea și mă întreba dacă am văzut despre ce e vorba, dar habar n-aveam. Până într-o zi, când s-a pus mama pe treabă și am gustat și eu din această prăjitură.

E ceva de vis. E ca un norișor dulce care ți se topește în gură. Îmi venea să o mănânc pe toată o dată. 😀

Am zis că dacă nu știați deja de ea, trebuie să aflați și neapărat să încercați rețeta. Așa că, nu vă mai plictisesc cu prea multă vorbă și vă las mai jos toate detaliile. Spor la-ndulcit!


Ingrediente:

100g unt

100ml lapte

100g zahăr

60g făină

60g amidon de porumb

100g cremă de brânză

8 ouă

Mod de lucru:

Se pun într-o oală, la foc mic, untul, crema de brânză și laptele și se amestecă până la omogenizare.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat fiecare în parte cu jumătate din cantitatea de zahăr. Albușurile se bat spumă, până când compoziția devine densă și lucioasă.

Gălbenușurile bătute cu zahăr se pun peste amestecul de la primul pas și se încorporează treptat și făina și amidonul cernute. Amestecați până când compoziția se omogenizează.

Încorporați și albușurile treptat, cu mișcări circulare, lente, de sus în jos.

Preâncălziți cuptorul la 160ºC și tapetați o formă detașabilă cu foaie de copt. Puneți compoziția în forma pe care ulterior o loviți de 3-4 ori de blatul de lucru, pentru a scoate bulele de aer.

Forma se va pune într-o tavă cu apă fierbinte și se va lăsa la cuptor 25 de minute la 160ºC și 55 de minute la 140ºC.

Este gata când se formează o crustă aurie la suprafață.

După ce s-a răcit o puteți pudra cu zahăr.

Poftă bună!

  

Facebook
Facebookinstagram

2 thoughts on “Prăjitură japoneză cu brânză

    1. Bună! Am folosit crema de brânză simplă de la Hochland, dar poți folosi și Philadephia. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *