3 idei de dulciuri rapide cu ciocolată

Pentru că am reușit să fac 3 variante de dulciuri din aceleași ingrediente, m-am gândit să scriu despre toate o dată. Sunt foarte simplu de făcut și puteți chiar să le oferiți în dar persoanelor dragi.

Să vă spun despre ce este vorba. Am pornit de la făcut inimioare de ciocolată, apoi am folosit compoziția ca să glazurez câteva căpșune și ultima opțiune a fost să mai adaug lapte și puțină smântână pentru frișcă și să îmi fac o ciocolată caldă absolut delicioasă.

Ce mi se pare foarte drăguț este că, inimioarele de ciocolată le puteți mânca așa sau le puteți folosi pentru a face ciocolata caldă.

Vă povestesc mai jos ce ingrediente vă sunt necesare și metoda de lucru. Spor la-ndulcit!


Ingrediente:

Inimi de ciocolată

100g unt

150g ciocolată (min. 50% cacao)

câteva căpșune dacă vreți să le glazurați

Ciocolată caldă

100g unt

150g ciocolată cu lapte (min 30% cacao)

2 linguri smântână pentru frișcă

400ml lapte

1 lingură zahăr (opțional)

1 linguriță scorțișoară (opțional)

frișcă (opțional)

alte dulciuri de decorat (opțional)

Mod de lucru:

Inimi de ciocolată: Se topesc la bain-marie untul și ciocolata și se amestecă până la omogenizare. Se toarnă compoziția în formele de inimă sau în orice alte forme doriți și se bagă la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Dacă vreți să glazurați și câteva căpșune, acum este momentul. Băgați-le în compoziție, lăsați excesul de ciocolată să se scurgă și puneți-le pe o farfurie. Puteți adăuga și decoruri dacă vreți. Băgați-le la frigider pentru cel puțin o oră.

Pentru ciocolata caldă trebuie doar să adăugați toate ingredientele rămase în compoziția de la pasul unu. Turnați în căni și ornați cu frișcă, batoane de ciocolată sau cu orice altceva vă este pe plac.

Poftă bună!

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *