Cupcakes de Crăciun cu cacao și portocală

Salutări, dragilor!

Sincer, nu pot crede că a trecut deja un an de când vă împărtășesc pasiunea pentru dulciuri. Și pentru că, poate nu toți ați văzut postările dedicate aniversării, vreau să vă mulțumesc și pe blog pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o. E minunat cât de repede și frumos a evoluat visul meu dulce. ♥

Acest sfârșit de an mă prinde într-o campanie organizată de cei de la Lurpak, cărora le mulțumesc pentru invitație. Am acceptat provocarea de a găti cinci preparate pentru crăciun, folosind untul lor și am ales deja rețetele, pe care sper să le încercați și voi. Nu sunt foarte complexe și cu siguranță o să îi bucure pe cei dragi. 🙂

Am început provocarea cu mult iubitele cupcakes. Pe lângă faptul că sunt drăguțe, de nici nu îți vine să le mănânci, au un gust pronunțat de portocală, care te trimite cu gândul direct la zilele de crăciun. Și în cazul în care nu aveți inspirație pentru cadouri, asta este o soluție minunată. Eu am apreciat întotdeauna cadourile handmade. 😀

Și, nu în ultimul rând, să stați pe aproape, pentru că voi lansa, în curând, o provocare și pentru voi. 😉

Vă las mai jos ingredientele necesare și modul de lucru. Spor la-ndulcit!

#jurnaldulce #craciunulmeritalurpak


Ingrediente pentru aproximativ 20 mini cupcakes

Aluat:

60g unt nesărat Lurpak

60g zahăr

1 ou

120g lapte

25g cacao

70g făină

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 vârf cuțit sare

coaja de la o portocală

3 lingurițe condimente pentru turtă dulce

Cremă de unt:

50g albuș

100g zahăr

100g unt nesărat Lurpak

colorant alimentar – opțional

sprinkles pentru decor

 

Mod de lucru:

Se preâncălzește cuptorul al 180°C și se pune hârtie de brioșe în tava specială.

Se mixează bine untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se încorporează oul. Se adaugă laptele și coaja de portocală și se amestecă până la omogenizare.

Într-un bol separat se amestecă făina, cacaua, sarea, condimentele și bicarbonatul și se încorporează treptat în compoziția umedă.

Se pune alutatul obținut în formele de brioșe până aproape de umplere și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Timpul diferă în funcție de fiecare cuptor în parte.

Cât timp se răcesc brioșele, se prepară crema de unt.

Într-un bol rezistent la căldura, se amestecă albușul și zahărul, deasupra unei oale cu apă care fierbe, până când simțiți, în momentul în care testați cu degetul, că vă frige compoziția. Durează câteva minute.

Se ia bolul de pe baia de aburi și mixează până ce compoziția se mai răcește și se formează o bezea tare și lucioasă. În acel moment puteți încorpora untul la temepratura camerei, esența de vanilie și colorantul.

Aveți grijă ca untul să nu mai fie deloc rece, iar bezeaua să nu mai fie caldă, ca să nu vi se taie crema.

De asemenea, în afară de vanilie, puteți încorpora și coaja de lămâie sau portocală, piureuri de fructe, cacao, etc. ca să obțineți o cremă exact cum vă doriți.

Dacă nu aveți poș sau duiuri, puteți pune crema pe brioșe cu ajutorul unei spatule, astfel încât să aibă un aspect nefinisat și să presărați sprinkles pe deasupra.

Sigur o să arate minunat! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Facebookinstagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *