Salutări, dragilor!
Sincer, nu pot crede că a trecut deja un an de când vă împărtășesc pasiunea pentru dulciuri. Și pentru că, poate nu toți ați văzut postările dedicate aniversării, vreau să vă mulțumesc și pe blog pentru toată susținerea pe care mi-ați oferit-o. E minunat cât de repede și frumos a evoluat visul meu dulce. ♥
Acest sfârșit de an mă prinde într-o campanie organizată de cei de la Lurpak, cărora le mulțumesc pentru invitație. Am acceptat provocarea de a găti cinci preparate pentru crăciun, folosind untul lor și am ales deja rețetele, pe care sper să le încercați și voi. Nu sunt foarte complexe și cu siguranță o să îi bucure pe cei dragi. 🙂
Am început provocarea cu mult iubitele cupcakes. Pe lângă faptul că sunt drăguțe, de nici nu îți vine să le mănânci, au un gust pronunțat de portocală, care te trimite cu gândul direct la zilele de crăciun. Și în cazul în care nu aveți inspirație pentru cadouri, asta este o soluție minunată. Eu am apreciat întotdeauna cadourile handmade. 😀
Și, nu în ultimul rând, să stați pe aproape, pentru că voi lansa, în curând, o provocare și pentru voi. 😉
Vă las mai jos ingredientele necesare și modul de lucru. Spor la-ndulcit!
#jurnaldulce #craciunulmeritalurpak
Ingrediente pentru aproximativ 20 mini cupcakes
Aluat:
60g unt nesărat Lurpak
60g zahăr
1 ou
120g lapte
25g cacao
70g făină
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 vârf cuțit sare
coaja de la o portocală
3 lingurițe condimente pentru turtă dulce
Cremă de unt:
50g albuș
100g zahăr
100g unt nesărat Lurpak
colorant alimentar – opțional
sprinkles pentru decor
Mod de lucru:
Se preâncălzește cuptorul al 180°C și se pune hârtie de brioșe în tava specială.
Se mixează bine untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se încorporează oul. Se adaugă laptele și coaja de portocală și se amestecă până la omogenizare.
Într-un bol separat se amestecă făina, cacaua, sarea, condimentele și bicarbonatul și se încorporează treptat în compoziția umedă.
Se pune alutatul obținut în formele de brioșe până aproape de umplere și se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Timpul diferă în funcție de fiecare cuptor în parte.
Cât timp se răcesc brioșele, se prepară crema de unt.
Într-un bol rezistent la căldura, se amestecă albușul și zahărul, deasupra unei oale cu apă care fierbe, până când simțiți, în momentul în care testați cu degetul, că vă frige compoziția. Durează câteva minute.
Se ia bolul de pe baia de aburi și mixează până ce compoziția se mai răcește și se formează o bezea tare și lucioasă. În acel moment puteți încorpora untul la temepratura camerei, esența de vanilie și colorantul.
Aveți grijă ca untul să nu mai fie deloc rece, iar bezeaua să nu mai fie caldă, ca să nu vi se taie crema.
De asemenea, în afară de vanilie, puteți încorpora și coaja de lămâie sau portocală, piureuri de fructe, cacao, etc. ca să obțineți o cremă exact cum vă doriți.
Dacă nu aveți poș sau duiuri, puteți pune crema pe brioșe cu ajutorul unei spatule, astfel încât să aibă un aspect nefinisat și să presărați sprinkles pe deasupra.
Sigur o să arate minunat! 🙂